Tuesday, October 15, 2013

De witbalans herstellen.

Wat ik vaak vergeet is om mijn witbalans in te stellen. Bij mij staat deze dus standaard op automatisch. Maar zoals je op de eerste foto ziet, maakt de camera ook wel eens fouten. Dit moet je dus eigenlijk niet vergeten. Het punt is namelijk dat je bij een beeldbewerking altijd de foto of het kopie beschadigd. De echt pro programma´s hebben daar weer truukjes voor, maar daar moet je ook voor betalen.

Als je je foto´s gewoon op een medium plaats is het is niet echt een probleem. Je kan dan gewoon je foto´s herstellen in een simpel bewerkingsprogramma. Je plaatjes zullen er gewoon mooi uitzien om dat het vrij klein wordt weergegeven.

Witbalans Herstellen

Je zoekt in het programma het kopje, kleurbalans op.
Dat zal een andere pagina openen. Daar kun je je kleurbalans herstellen. Het is even oefenen. Het is belangrijk dat je niet teveel toevoegt. Het moet een natuurlijk effect geven.

Verhelderen

Nadat je de kleurbalans hebt toegevoegd, kan de foto nog steeds een beetje donker zijn. Dit corrigeer je met het kopje, verhelderen.
Ook hier opent weer een nieuwe pagina. Hier kun je de picture verhelderen. Ook hier geldt weer dat je niet moet overdrijven. Je wilt bijvoorbeeld niet dat de lucht, spierwit is. Het moet natuurlijk overkomen.


Als laatste heb ik nog een klein boleffect toegepast. Zo zit je ineens in de efteling, grappig toch?

No comments:

Post a Comment