Sunday, October 27, 2013

De blaadjes zijn gevallen. High Key foto´s


Even weer een dagje lekker naar buiten voor wat mooie plaatjes te schieten. Het is oktober, herfst. De blaadjes zijn gevallen, en de meeste takken zijn kaal. Nog een enkel verloren blad probeert zich nog in alle mogelijkheid vast te houden aan de takken van de bomen. een mooi gezicht voor de foto. Scherp gesteld op het blaadje en met een iso van 200 de foto geschoten. Zo heeft de foto wat meer licht en geeft toch de juiste scherptediepte die de afbeelding nodig heeft.


De tweede foto is een foto die naar rechts geroteerd is. De takken stonden dus eigenlijk rechtop. Door de foto te draaien komt hij meer tot zijn recht. Het spreekt meer, vind ik.


Dit is wel een van mijn favorieten. Deze heeft ook weer enkele blaadjes in de takken hangen, wat mooi is voor de diepte en de kleur. Het roept ook een bepaalde sfeer op. Mooi en eenzaamheid ofzo. Zelf vind ik het mooi dat er nog een blauwe waas achterin hangt en dat de takken meerdere lagen diepte bevatten. Dat geeft meer lagen aan de foto, waardoor hij 3 dimensionaal wordt.

Als je gewoon lekker spontaan naar buiten gaat om te fotograferen dan kom je altijd wel een toppertje tegen. 

No comments:

Post a Comment