Friday, October 4, 2013

Fotoproject, Bakkie fietsen.

Vandaag neem ik jullie mee met een fotoproject. Ik mocht namelijk mee met Bakkie Fietsen.

Bakkie fietsen is eigenlijk al een heel oud concept wat vele familiegeneraties terug gaat. Het is ontstaan met de gedachte om mensen kennis te laten maken met het Nederlandse Westland. Dit neemt plaats op een echte Bakkie Fiets en daarmee gaat men via een vaste route langs tuinbouwbedrijven en andere bedrijven die een connectie hebben met de tuinbouw.
De Bakkie fiets die je meekrijgt is een stevige fiets met een leeg bakkie voorop. Dit bakkie wordt gevuld naarmate er meerdere tuinbouwbedrijven bezocht worden. Want ieder bedrijf laat wat achter in je bakkie. Zo ontvang je tomaten, komkommers, aubergines, courgettes, snoeptomaatjes enz. Je kunt het zo gek niet bedenken. Aan het einde van de route heb je dus een bakkie vol met heerlijke verse groenten die in het Westland geteeld worden.

Het is natuurlijk ook heel leerzaam om eens te zien hoe groente en andere tuinbouwproducten geteeld worden. Wat komt daar nou allemaal bij kijken.

Bakkie Fietsen heeft daarom ook jeugd bakkie fietsen opgestart om de kinderen een kijkje te geven in de kassen en hun ook daadwerkelijk de producten te laten proeven doormiddel van een aangesloten kookproject. Zo kunnen ze dus de groente bewerken en eten die ze net in hun eigen bakkie ontvangen hebben. Een leuk dagje uit voor de schoolkinderen en nog leerzaam en lekker ook.

Het Bakkie Fietsen project is al meerdere keren in de media geweest dat kun je allemaal terug lezen op de website zelf,
Er zijn tot nu toe alleen maar positieve reacties binnengekomen over dit project en er zijn zelfs mensen die het project na proberen de bootsen. Een groter compliment kan je niet krijgen toch?

Ik vond het zelf een heel leuk project om aan deel te nemen. Het was ook heel gezellig zo met zijn allen in de buitenlucht en ik hoop dat de plaatjes die ik heb geschoten een duidelijke en prettige sfeer weergeven van dit leerzame en gezonde project.

No comments:

Post a Comment